Beurstijden

Openingstijden AEX

Openingstijden AEXDe openingstijden van de AEX kunnen afwijken van de normale openingstijden. Er zijn enkele dagen waarop de AEX gesloten blijft of open is met aangepaste openingstijden. De openingstijden van de AEX zijn verder het hele jaar het zelfde. Beurstijden geeft overal de openingstijden weer in de Nederlandse tijd. Op de openingstijden van de AEX heeft dit logischerwijs geen invloed. Zodra de openingstijden van de AEX structureel veranderen zullen we dit zo spoedig mogelijk aanpassen onder openingstijden AEX.

Wat zijn de openingstijden van de AEX?

De openingstijden van de AEX zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot en met 17.30 uur.

“Ontdek onderstaand onze service voor beleggen op de AEX.”

Wanneer kan ik aandelen kopen op de Nederlandse beurs?

Het is mogelijk om aandelen te kopen binnen de openingstijden van de AEX. Daarom is het van belang om te checken wanneer de beurzen open zijn en of er geen sprake is van aangepaste openingstijden. Zodoende kunt u niet verrast worden door een plots gesloten AEX. Met de onderstaande gespecialiseerde brokers kunt u binnen de openingsuren handelen op de AEX.

BrokerServicekosten/
bewaarloon
AanmeldkostenMinimale
transactiekosten
Aanmelden
Degiro0,0 %€ 0,00€ 2,00Aanmelden
lynx0,0 %€ 0,00€ 6,00Aanmelden
0,20% (jaar)€ 0,00€ 5,00Aanmelden

(ABN AMRO klanten)

binck€ 3,50 + 0,01% (maand)€ 0,00€ 8,00Aanmelden
* Gegevens bijgewerkt per 29-05-2024
* De prijzen in deze tabel zijn gebaseerd op het handelen in aandelen op de Nederlandse beurs.
* Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg verliezen.

Dagen waarop de AEX gesloten blijft

In de weekenden is de AEX altijd gesloten. Doordeweeks is de AEX af en toe gesloten of open met aangepaste openingstijden. Feestdagen kunnen bijvoorbeeld redenen zijn om de AEX eerder te sluiten of volledig te sluiten. Tegelijkertijd is het goed om te weten dat de openingstijden van de AEX niet altijd wordt aangepast voor feestdagen. Onderstaand vindt u de gesloten handelsdagen en dagen met aangepaste openingstijden voor de AEX in 2020. Daarnaast kunt u ook de gesloten handelsdagen van de overige beurzen terugvinden op Beurstijden.

DatumAanpassingReden
1 januari 2023geslotenNieuw jaar
29 maart 2023geslotenGoede vrijdag
1 april 2023geslotenTweede Paasdag
1 mei 2023geslotenDag van de Arbeid
25 december 2023geslotenKerstdagen
26 december 2023geslotenKerstdagen

Blijf op de hoogte van de aangepaste openingstijden

U kunt zich aanmelden voor de gratis dienst van Beurstijden. Wij houden u via de mail onder andere op de hoogte over veranderende openingstijden op de AEX (Euronext Amsterdam). Daarnaast ontvangt u een bericht als de beurzen open gaan met aangepaste openingstijden of gesloten blijven vanwege feestdagen of andere redenen.

Beurstijden helpt u als de openingstijden van de AEX veranderen

Beurstijden.nl probeert een zo compleet mogelijk beeld te geven qua openingstijden van de aandelenbeurzen op de wereld. Hieronder valt natuurlijk ook de openingstijden van de AEX. Zodra de openingstijden veranderen passen wij dit aan en houden wij u op de hoogte via onze gratis dienst.