Beurstijden

Meer tijd nodig om te beleggen: check snel deze tips

Dat je als ondernemer je vermogen beter kunt beleggen dan op een spaarrekening kunt zetten, is algemeen bekend. De rentes op spaarrekeningen zijn laag. Hoewel er wat risico’s kleven aan beleggen, is het rendement vele malen hoger. Nu zijn er twee opties als het gaat om beleggen: je besteedt het uit of doet het zelf. Als je voor de laatste optie kiest, is het zaak om enige kennis te hebben. Zonder kennis wordt het namelijk als gokken in een casino. Het tweede dat je nodig hebt, is tijd. En daar schort het vaak aan. Deze tips gaan ervoor zorgen dat je wel genoeg tijd krijgt om te beleggen.

Automatiseren

Een van de meest tijdrovende klussen is de administratie. En, zo eerlijk moet je zijn, het is ook niet de meest uitdagende opdracht. Zaken zoals de loonadministratie en de declaraties moeten nu eenmaal worden afgehandeld. Dit hoef je gelukkig niet zelf te doen. Met loonadministratie software zorg je ervoor dat de betaling van de salarissen en de loonbelasting nagenoeg vanzelf gaat. Daardoor houd jij meer tijd over, bijvoorbeeld om je te verdiepen in de beurs.

Investeer in HR

De HR-afdeling is een van de belangrijkste binnen een bedrijf. De bewustwording is gekomen tijdens en na de coronacrisis. Werknemers zaten ineens thuis en je kon niet langer zien hoe het met ze ging. Dan gaat het niet over hun werk, maar over hoe het met henzelf ging. Een goede HR-afdeling staat garant voor het welzijn van je personeel. Daarom is het zaak om hier in te investeren. En als je denkt dat de afdeling te druk is met de administratie, kan je altijd HR software in huis halen.

Ga een halve dag minder werken

Je hebt al tijdgebrek en dan krijg je ook nog het advies om minder te gaan werken. Inderdaad ja. Hoe je dat doet, lees je in de volgende tip. De halve dag kan je prima gebruiken om je vol overgave op je beleggingen te storten. Je zult zien dat het rendement oplevert. En wanneer je er meer bedreven in raakt, heb je echt geen halve dag meer nodig. De andere vrije uurtjes kun je aan jezelf besteden. Misschien wel om de winst van je beleggingen te vieren.

Besteed meer taken uit aan je personeel

Dit is een lastig punt voor veel ondernemers, maar wel essentieel om meer tijd over te houden. Door je personeel meer verantwoordelijkheden te geven, kun je met een gerust hart achterover leunen. Tussen haakjes natuurlijk, want je bedrijf verdient alle aandacht, net als je beleggingen. Een extra voordeel van je personeel meer verantwoordelijkheden geven, is dat ze meer vertrouwen krijgen.

Maak een betere planning

Niks ten nadele van je huidige planning, maar als je structureel tijd tekort komt, klopt je planning niet. Het is dus de hoogste tijd om dit te veranderen. Een goede tip is om momenten te reserveren waarop je deur dicht is. Dan kan je lekker doorwerken, zonder dat je gestoord wordt.

(Gesponsord artikel)