Beurstijden

Help als aandeelhouder Shell te verduurzamen

Dankzij de steun van grote institutionele beleggers als Actiam, MN, Achmea IM, Van Lanschot Kempen en de Church of England, heeft Shell in november zijn koers verlegd. Shell beloofde als eerste oliebedrijf ter wereld om de CO2-uitstoot van zijn eindproducten (Scope 3 in jargon) te halveren. Dat kan alleen door over te stappen op duurzame energie, waar Shell veel meer in gaat investeren.
Op de aandeelhoudersvergadering in mei was dit nog een brug te ver, maar op 28 november zei Shell-CEO Ben van Beurden tegen de Guardian dat er “een kern van waarheid” in de resolutie zat.

Klimaatakkoord van Parijs

Nu Shell verantwoordelijkheid neemt voor de CO2-uitstoot van zijn eindproducten, is het enige discussiepunt de hoogte van het doel. Om het Klimaatakkoord van Parijs te halen, hebben we geen halvering van de CO2-uitstoot nodig, maar een CO2-neutraal energiesysteem in 2050. We moeten Shell daarom blijven steunen en aanmoedigen om zijn doel hoger te stellen.

Steun van aandeelhouders zichtbaar maken

De resolutie moet de steun van de aandeelhouders zichtbaar maken in mei 2018. “Onze missie blijft: zorgen dat Shell zich genoeg gesteund voelt (en blijft voelen) om zijn volle gewicht achter de overgang naar duurzame energie te zetten. We hopen dat Shell en zijn aandeelhouders deze resolutie omarmen en hopen van harte dat dit de laatste resolutie is zodat we ons daarna kunnen richten op de rest van de olie-industrie.”

Sluit je aan bij Follow This en help Shell te verduurzamen

Follow This is een beweging van groene aandeelhouders Shell.