Beurstijden

Shell gaat 100 windmolens bouwen

Shell gaat samen met Eneco, Van Oord en Mitsubishi zo’n 100 windmolens bouwen en exploiteren in de Noordzee, zo maakte Minister Kamp bekend.

“Shell gaat zijn ervaring met grootschalige projecten op zee nu inzetten om grote offshore windparken te bouwen. Met economies of scale kan Shell ervoor zorgen dat offshore windenergie snel goedkoper wordt dan fossiele energie,” zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This. “Goed nieuws voor Shell en de wereld. Shell kan de energietransitie versnellen.” De kostprijs van elektriciteit uit windturbines op zee is in de afgelopen jaren exponentieel gedaald van 17 cent per kilowattuur (park boven Terschelling) tot 5,45 cent voor dit windpark voor Zeeland, terwijl het winnen van olie en gas steeds duurder wordt.

Follow This pleit sinds de aandeelhoudersvergadering van Shell in mei 2015 voor investeren in duurzame energie in plaats van het zoeken naar nog meer olie en gas. Follow This is een beweging van groene aandeelhouders van Shell. We willen de wereldwijde energietransitie naar duurzame energie versnellen door Shell te bewegen een duurzaam energiebedrijf te worden. Dat doen we door een aandeelhoudersresolutie in te dienen en hier zo veel mogelijk aandeelhouders achter te scharen, nieuwe en bestaande, zoals pensioenfondsen, zodat Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien en andere oliebedrijven volgen. Voor meer informatie zie www.follow-this.org.