Beurstijden

De top 3 beste investeringen van het afgelopen jaar

(Gesponsord artikel)

Ben je tot de conclusie gekomen dat het stallen van je geld op een spaarrekening inderdaad meer geld kost dan het opbrengt en dat het investeren in vastgoed deze tijd niet meer zo rendabel is dan in het verleden het geval was? Dan zijn er diverse andere investeringen die je kunt overwegen. Let op, lang niet alle investeringen zijn even rendabel. Er is dus wat uitzoekwerk gewenst. Om je op weg te helpen, geven we je inzicht wat beste en minder goede investeringen bleken te zijn in 2021.

Deze zaken kunnen een investering waard zijn

Bij het denken aan investeringen gaat je gedachte in eerste instantie misschien wel uit naar de aandelenmarkt. Als we kijken naar de gemiddelde beurscijfers van het afgelopen jaar, was dit zeker een goede keuze. De Amsterdamse AEX-index steeg vorig jaar met 26,5%.

Een beursinvestering bleek dus best rendabel te zijn maar er waren ook nog andere mogelijkheden. Heb je wel eens gedacht in een whisky investering? Hiermee hebben we het niet over de aankoop van een goed flesje bij de plaatselijke slijter maar het investeren in een van de bekendste whisky’s. Een keuze hiervoor leverde 21% rendement op. Je zou zeggen dat ook het investeren in een goede doos sigaren dan wel geld moet opleveren maar helaas. De prijs van dit soort waardevolle sigaren is gelijk gebleven.

Hoe rendabel is een investering in kunst op dit moment?

De kans is groot dat je je afvraagt hoe rendabel de investering in kunst is op dit moment. Ook hierin is het resultaat wisselend. Dit komt mede door de opkomst van NFT’s (Non Fungible Tokens) die veel bleken op te leveren als we het hebben over de handel in unieke stukken zoals het allereerste verstuurde SMS, de eerste Wikipedia pagina of de eerste emoticon. Een opvallende daler in 2021 waren de Pokémon. In 2020 was dit nog een hype maar daar was niets meer van over in 2021. De waarde hiervan daalde met 28%. Het kon slechter als je besloten had om in de Turkse Lira te investeren. De waarde van deze munteenheid daalde zelfs met 33%. Dit betekende overigens niet dat je beter niet kon investeren in munteenheden. De actuele Bitcoin koers maakt dit zeer duidelijk inzichtelijk.

Dit is de beste investering van het afgelopen jaar

We hebben het al verklapt: de beste investering van het afgelopen jaar was de Bitcoin. De waarde van deze munteenheid steeg vorig jaar met maar liefst 75%! Dit percentage bewijst dat het investeren in Bitcoin zeer rendabel is geweest. Het is nog altijd eenvoudig om Bitcoin te kopen dus als je op zoek bent naar een rendabele investering is dit zeker een overweging waard. Let op, de cryptomarkt is volatiel. De koersen kunnen net zo hard dalen als ze gestegen zijn. Er worden geen garanties gegeven bij dit soort investeringen.