Beurstijden

Beste boeken over beleggen

Beste boeken over beleggen biedt u een overzicht van de beste boeken over beleggen. Wij zijn tot deze rangschikking gekomen door de recensies en waarderingen bij onze partner bol.com. Daarnaast hebben wij ook een helder overzicht over welke boeken het meest populair zijn onder onze bezoekers. Door een combinatie van deze gegevens hebben wij de onderstaande top 3 samengesteld.

Boeken over beleggen in aandelen voor de beginnende of gevorderde belegger:


iedereen-belegger

Iedereen belegger (2015)

Prijs: € 24,99

De ex-hoofdredacteur van De Tijd heeft eindelijk het beleggingsboek geschreven dat elke spaarder moet lezen. Naast een pleidooi voor aandelen vooral een heldere handleiding om zonder emoties te beleggen. Niemand kent de aandelenbeurs beter dan Pierre Huylenbroeck. De ex-hoofdredacteur van De Tijd schrijft er al twintig jaar over. Meer nog, hij gunt lezers van Mister Market Magazine een blik in zijn eigen aandelenportefeuille. Resultaat? Een gemiddeld jaarrendement van 12,8 procent sinds 1997, en dat ondanks twee zware beurscrashes. Huylenbroeck maakt op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Slim zijn hoeft niet, gedisciplineerd zijn wel. Dit boek toont hoe het moet.

Bestellen bij Bol.com


de-intelligente-belegger

De intelligente belegger (2015)

Prijs: € 24,99

Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group.

Deze klassieker uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Grahams filosofie heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. De intelligente belegger is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

Bestellen bij Bol.com


leren-beleggen-warren-buffett

Leer beleggen als Warren Buffett

Prijs: € 25,-

In dit boek komen Buffett’s verrassende inzichten uitgebreid aan de orde en kunt u lezen over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt. Dat maakt dit boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft.

Bestellen bij Bol.com


de-basis-van-het-beleggen

De basis van het beleggen (2013)

Prijs: € 59,95

Helder geschreven, afwisselend serieus en grappig, en altijd praktisch, onderhoudend en leerzaam, geeft DE BASIS VAN HET BELEGGEN een verhelderend inzicht in de onderlinge relatie tussen belegger, belegging en beurs. Het behandelt de meest optimale spreiding van uw vermogen, de emotionele en psychische obstakels […]

Bestellen bij Bol.com


handboek-investeren-financieren

Handboek investeren en financieren

Prijs: € 43,90

Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren van hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst ‘investeerde’ in andere ondernemingen? Binnen een paar jaar was hij zijn gehele vermogen kwijt en een illusie armer. […]

Bestellen bij Bol.com


Meer boeken via bol.com

 

De bovenstaande top 3 zal regelmatig herzien worden, zodat u een actuele top ziet onder beste boeken over beleggen.