Beurstijden

Boeken over beleggen in aandelen

Boeken over beleggen in aandelen zijn essentieel voor het maken van weloverwogen beslissingen tijdens het handelen op de effectenbeurs. Kennis uit een boek over aandelen kopen kan u helpen om de enorme hoeveelheid informatie waarmee u wordt bestookt juist te interpreteren en te doorgronden. Lees informatieve boeken en leer de winstgevende of verantwoorde aandelen te onderscheiden in een moeras van al dan niet kansrijke en eerlijke beursgenoteerde ondernemingen. Verplaats uw vermogen op de aandelenbeurs aan de hand van gedegen lectuur en theorieën. Kennis uit de hieronder geselecteerde boeken over beleggen in aandelen openbaren de kansen op de beurs.

Boeken over beleggen in aandelen voor de beginnende of gevorderde belegger:


Daytrading voor Dummies

Prijs: € 32,99

Daytrading is zonder twijfel de meest zinderende manier om geld te verdienen. Je hebt slechts drie dingen nodig om te kunnen beginnen: geduld, stalen zenuwen en jouw exemplaar van ‘Daytrading voor Dummies’. In begrijpelijke taal laat deze gids je zien hoe daytrading werkt en hoe je dit avontuur begint met het opstellen van een actieplan. Van de klassieke strategiën tot de details van het dagelijks handelen, dit boek geeft je de kennis en het zelfvertrouwen om je hoofd koel te houden, risico’s te overzien en belangrijke beslissingen te durven nemen. De tips en technieken in ‘Daytrading voor Dummies’ leggen de stevige basis die je nodig hebt om een succesvolle, spannende en bovenal winstgevende carriere te beginnen.

Bestellen bij Bol.com


Beleggen voor dummies

Beleggen voor Dummies

Prijs: € 24,99

Je rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken. In deze compleet nieuwe editie van Beleggen voor Dummies vind je up-to-date informatie om je hierbij te helpen. Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien. Met de waardevolle strategieën en tips om de juiste keuzes te maken, heb je alles wat je nodig hebt voor succes op de beurs!

Bestellen bij Bol.com


de-intelligente-belegger

De intelligente belegger

Prijs: € 24,99

 

Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group.

Deze klassieker uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Grahams filosofie heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. De intelligente belegger is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

Bestellen bij Bol.com


Beleggen in aandelen voor Dummies

Prijs: € 32,99

Dit boek is de onmisbare, betrouwbare gids voor iedereen die wil investeren in aandelen – en die
zijn investering wil zien groeien. In dit boek vind je bewezen strategieën voor het selecteren en beheren van winstgevende beleggingen onder alle omstandigheden. Je leert snel en moeiteloos te navigeren door het beweeglijke economische landschap en de juiste aandelen te kiezen in verschillende situaties. De praktijkvoorbeelden in het boek laten zien hoe je het maximale uit je beleggingsportefeuille haalt. […]

Bestellen bij Bol.com


Beter beleggen dan de bank

Prijs: € 15,-

Wie spaart er nog? De rente is tot een historisch laag peil gezakt en zal de komende tijd nauwelijks stijgen. Velen beproeven daarom hun geluk op de beurs. Maar de beurs heeft veel weg van een loterij en adviezen van banken en vermogensbeheerders leiden vaak tot tegenvallende resultaten tegen hoge kosten. Amerika kent vele beursgenoteerde bedrijven en fondsen die een veel hoger dividend uitkeren dan in ons land.

Bestellen bij Bol.com


leren-beleggen-warren-buffett

Leer beleggen als Warren Buffett

Prijs: € 25,-

In dit boek komen Buffett’s verrassende inzichten uitgebreid aan de orde en kunt u lezen over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt. Dat maakt dit boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft.

Bestellen bij Bol.com


Beleggen kun je zelf

Prijs: € 20,-

 

Beleggen kun je zelf is een unieke handleiding voor de Nederlandse belegger, vol met concrete tips voor wie in 2018 wil beginnen met beleggen of zijn beleggingsportefeuille tegen het licht wil houden. Beijersbergen geeft tientallen
koopadviezen en bespreekt uitvoerig kansrijke of laaggewaardeerde aandelen en voordelige, goed presterende beleggingsfondsen. Zijn voorbeeldportefeuilles zijn uitgebalanceerd en bedoeld voor de langere termijn. Daarmee is dit boek ook erg geschikt voor de beginnende beleggers die door teruglopende rente-inkomsten actief hun kapitaal willen beschermen, maar niet de grotere risico’s van de beurs willen opzoeken. […]

Bestellen bij Bol.com


ethisch-beleggen-voor-iedereen

Ethisch beleggen is voor iedereen

Prijs: € 25,99

Kies zelf wat er met je geld gebeurt Wat betekent verantwoord beleggen? Waar komt mijn spaargeld echt terecht? Hoe krijg ik zicht op de activiteiten van mijn bank? Het traditionele spaarboekje levert niets meer op, en het ziet er niet naar uit dat dat in de toekomst gaat veranderen. Beleggen wordt steeds nadrukkelijker een interessant alternatief. Toch blijven er veel twijfels bestaan voor beginnende beleggers. Kun je al je geld immers niet zomaar verliezen? En wordt je geld niet stiekem voor ongewenste doeleinden gebruikt? Ethisch beleggen is voor iedereen biedt duidelijke en concrete antwoorden, zowel voor de doorwinterde als de beginnende belegger. Het doet uit de doeken wat ethisch verantwoord en duurzaam beleggen inhoudt, en toont aan dat er voor iedereen mogelijkheden zijn. Beleggen kan immers meer zijn dan blind winstbejag. Wie ethisch belegt, springt verstandig om met zijn geld en met de wereld, zonder daarbij aan winst in te boeten.

Bestellen bij Bol.com


slow-beleggen

Slow beleggen

Prijs: € 19,95

Geloof niet alles wat u over beleggen hoort. U behaalt een hoger rendement en u slaapt een stuk beter als u kiest voor veilig langetermijnbeleggen.

De bekende vermogensbeheerder Peter van der Slikke rekent af met een even populaire als achterhaalde beleggingsfabel: actief beleggen. En hij geeft de feiten die uw bank u niet vertelt: een hoog rendement is aantrekkelijk, maar niet als dit door hoge kosten verdampt.

Bestellen bij Bol.com


beleggen-en-financiele-markten

Beleggen en financiële markten

Prijs: € 54,95

Dit boek legt verbanden tussen de theorie van de financiële markten, de moderne beleggingstheorie en de praktijk van het beleggen. De toegankelijke stijl en de duidelijke structuur maken deze uitgave zeer begrijpelijk en aantrekkelijk. Begrippen worden helder uitgelegd en het boek bevat sprekende voorbeelden en gegevens uit de dagelijkse praktijk. Bovendien zijn er naast zelftoetsen ook uitgebreide opgaven per hoofdstuk opgenomen.

Bestellen bij Bol.com


belleggingsillusie

De beleggings illusie

Prijs: € 18,50

‘De auteurs prikken terecht ballonnen en illusies door over beleggen en vermogensbeheer. Wie dit leest kan kosten en risico’s beperken.’ Onno Ruding, oud-minister van Financiën en oud-vice-chairman van Citibank.

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat?

Bestellen bij Bol.com


beleggen-in-bull-en-bearmarkten

Beleggen in bull- en bearmarkten 

Prijs: € 14,95

Voor “Beleggen in bull- en bearmarkten” ging Ruerd Heeg op zoek naar de allerbeste beleggingen op de beurs. Het resultaat is een onderhoudend boek vol met interessante informatie. Een gespreide portefeuille met deze beleggingen zal op den duur een zeer hoog rendement opleveren.[…]

Bestellen bij Bol.com


de-basis-van-het-beleggen

De basis van het beleggen 

Prijs: € 59,95

Helder geschreven, afwisselend serieus en grappig, en altijd praktisch, onderhoudend en leerzaam, geeft DE BASIS VAN HET BELEGGEN een verhelderend inzicht in de onderlinge relatie tussen belegger, belegging en beurs. Het behandelt de meest optimale spreiding van uw vermogen, de emotionele en psychische obstakels […]

Bestellen bij Bol.com


beleggings-wijsheid

Beleggingswijsheid

Prijs: € 12,50

Belangrijke beleggingsvragen als: hoe denken de beste beleggers ter wereld over de beurs, hoe gaan zij om met hun emoties, wanneer kopen en verkopen zij, en waarom doen ze wat ze doen, vindt u beantwoord in BELEGGINGSWIJSHEID. […]

Bestellen bij Bol.com


opties-futures

Opties & futures

Prijs: € 21,99

Met dit boek wordt het beleggen een stuk interessanter en boeiender door de toepassing van opties en futures. Met
behulp van deze beleggingsinstrumenten, ook wel derivaten (= afgeleide producten) genoemd, kunt u uw beleggingen zo
spannend of zo veilig maken als u zelf wilt. U kunt immers de risicograad eindeloos variëren, van 0 tot 100%. Veel beleggers vinden het beleggen met behulp van opties en futures zo fascinerend dat het meer een hobby wordt dan
een noodzakelijkheid. Dit boek gaat over de praktische toepassing van het werken met opties en futures.

Bestellen bij Bol.com

 


handboek-investeren-financieren

Handboek investeren en financieren

Prijs: € 43,90

Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren van hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst ‘investeerde’ in andere ondernemingen? Binnen een paar jaar was hij zijn gehele vermogen kwijt en een illusie armer. […]

Bestellen bij Bol.com


 

Meer boeken via bol.com

 

Literatuur over beleggen in aandelen

Beurstijden houdt voor u de boeken over beleggen voor beginners en gevorderden nauwlettend in de gaten en plaatst deze eventueel nadat de boeken op waarde zijn geschat. Onderbouw uw eigen stappen op de beurs beter en plaats uw orders nadat uw keuze is gebaseerd op de verschillende theorieën uit de boeken over beleggen in aandelen. Zo kunt u gerichter aandelen kopen.

De beste boeken over beleggen

boeken over beleggenDe beste uitgegeven boeken over beleggen vindt u op de pagina beste boeken over beleggen. Hier hebben wij onder andere aan de hand van de recensies van onze partner Bol.com en de populairste boeken onder onze bezoekers een lijst opgesteld met als doel u een overzicht te geven met betrekking tot het beste boek om te leren beleggen.

Bundels van verschillende niveaus over het handelen in aandelen

U vindt hier verschillende gradaties literatuur. Zo vindt u hier vrij eenvoudige leesboeken tot een zwaardere pil over het reilen en zeilen op de beurs. Voor eenieder betekent dit extra diepgang door te kiezen voor een boekwerk op zijn of haar niveau. Daarnaast worden hier boeken geplaatst over verschillende onderdelen, zodat er ook in de breedte informatie te vinden is.

Steeds nieuwe lectuur

De lectuur die wij aanbieden via onze partners (Bol) wordt regelmatig aangevuld met nieuwe titels. Zodoende blijft u via deze pagina op de hoogte van de nieuwste inzichten en theorieën. Blader in alle rust door de nodige informatie en merk wat uw voordelen zijn als belezen belegger. De nieuwste kennis zal u bewust maken van kansen en gevaren op de beurs. Zodra er nieuwe boeken over beleggen worden uitgebracht via één van onze partners, zal team beurstijden dit ook bekend maken via onze nieuwsbrief. Zodoende blijft op de hoogte van de onlangs verschenen titels.

Staat uw boek over beleggen hier niet tussen?

Bent u ervan overtuigd dat er een essentieel boek over beleggen is uitgegeven dat hier nog niet tussen staat? U kunt in dit geval Team Beurstijden op de hoogte brengen via ons contactformulier en zodoende onderbouwen waarom uw boek aangeboden dient te worden via boeken over beleggen.