Beurstijden

Aandelen kopen in het weekend

aandelen kopen in heet weekendKun je aandelen kopen in het weekend? Veel beleggers hebben vragen gesteld over openingstijden van de beurzen in het weekend. De aandelenbeurzen zijn in het weekend gesloten. Uw order wordt dan ook niet uitgevoerd op zaterdag of zondag. Zodoende is het niet mogelijk om aandelen aan te schaffen in het weekend. Toch is het bij veel brokers wel mogelijk om in het weekend een order te plaatsen. De orders die u in het weekend plaatst worden dan samen met alle andere weekend orders bij de opening van de beurs aangeboden.

 

Gevaren van aandelen kopen en verkopen in het weekend

Aandelen kopen in het weekend is niet mogelijk. Toch is de koers na het weekend vaak hoger of lager dan de slotstand op vrijdag. In het weekend gebeuren er dingen die de koersen beïnvloeden. Orders die in het weekend worden geplaats worden bij de opening van de beurs aangeboden. U heeft tijdens het plaatsen van de order nog geen zicht op de openingskoers.

Beleggen in het weekend

Toch is het wel mogelijk om te beleggen in het weekend. u kunt denken aan handel in cryptomunten of beleggen in forex. Veel beleggers gebruiken de weekenden om zich te verdiepen in het kopen van aandelen. Op deze manier bent u toch bezig met beleggen in het weekend. Vervolgens weet u wat u kunt doen op het moment dat de beurs na het weekend weer open gaat. Meer informatie over de openingstijden kunt u vinden onder openingstijden aandelenbeurzen. Verder kunt u zich verdiepen in de voor en nadelen van de verschillende brokers, zodat u klaar bent om aandelen te kopen na het weekend.

BrokerServicekosten/
bewaarloon
AanmeldkostenMinimale
transactiekosten
Aanmelden
Degiro0,0 %€ 0,00€ 2,00Aanmelden
lynx0,0 %€ 0,00€ 6,00Aanmelden
0,20% (jaar)€ 0,00€ 5,00Aanmelden

(ABN AMRO klanten)

binck€ 3,50 + 0,01% (maand)€ 0,00€ 8,00Aanmelden
* Gegevens bijgewerkt per 01-11-2023
* De prijzen in deze tabel zijn gebaseerd op het handelen in aandelen op de Nederlandse beurs.
* Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg verliezen.